Dienst Toeslagen verbindt maatschappelijk dienstverleners tijdens regiobijeenkomst in Weert

‘Gelijke kansen voor iedereen’. Daarover gingen maatschappelijk dienstverleners uit Limburg met elkaar en samenwerkende partijen in gesprek tijdens een regiobijeenkomst in Weert. Het doel van deze regiobijeenkomst: samen zoveel mogelijk mensen helpen om gebruik te maken van de regelingen die er zijn, zoals huurtoeslag en inkomensafhankelijke combinatiekorting. Regiobijeenkomsten dragen zo bij aan verbetering van de dienstverlening van Dienst Toeslagen. 

Femke Debeij, Relatiebeheerder Dienst Toeslagen, geeft een presentatie
Femke Debeij, Relatiebeheerder Dienst Toeslagen, verwelkomt de aanwezigen

In april kwamen maatschappelijk dienstverleners samen in Bibliotheek Bibliocenter in Weert. Maatschappelijk dienstverleners helpen andere mensen onder andere bij het regelen van toeslagen en het doen van de aangifte inkomstenbelasting. De organisatie van de bijeenkomst is een samenwerking tussen Dienst Toeslagen, de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek Nederland.

Netwerk versterken

Femke Debeij, Relatiebeheerder van de regio Noord-Brabant en Limburg, verwelkomde de maatschappelijk dienstverleners namens Dienst Toeslagen. Zij deed dit samen met Luka van der Loo, Relatiebeheerder bij de Belastingdienst. Aanwezig waren onder andere sociaal raadslieden, vertegenwoordigers van gemeenten en medewerkers van verschillende welzijnsorganisaties uit de regio.

Dienst Toeslagen, de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek Nederland organiseren de regiobijeenkomsten om lokale maatschappelijk dienstverleners met elkaar in contact te brengen en het netwerk te versterken. Het uiteindelijke doel van de bijeenkomsten is om samen zoveel mogelijk mensen te helpen om gebruik te maken van de regelingen die er zijn om hen te helpen.

“We zijn doorgeslagen in een mij-samenleving en we moeten werken aan een wij-samenleving, waarin we uitgaan van vertrouwen. Vertrouwen loont. Het zorgt voor gezondheid en geluk.” - Ralf Embrechts, 'directeur-buurman' bij MOM en mede-oprichter Quiet-beweging

Bestaanszekerheid garanderen

Tijdens het gezamenlijke deel van de bijeenkomst deelde sociaal ondernemer Ralf Embrechts zijn visie op het thema 'Gelijke kansen voor iedereen'. Embrechts is 'directeur-buurman' bij de Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij (MOM) in Tilburg en mede-oprichter van de Quiet-beweging, die zich inzet voor armoedebestrijding. Hij vindt dat de bestaanszekerheid voor mensen in Nederland gegarandeerd moet worden.

Op de informatiemarkt waren verschillende ketenpartners vertegenwoordigd, zoals het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en Logius, en konden de aanwezigen vragen stellen. 

Maatschappelijk dienstverleners met elkaar in gesprek
Aanwezigen wisselen ervaringen en ideeën met elkaar uit

Bijeenkomsten in elke regio

Samen organiseren Dienst Toeslagen, de Belastingdienst en de Koninklijke Bibliotheek Nederland de komende periode regiobijeenkomsten in verschillende delen van het land. Wilt u ook samenwerken met Dienst Toeslagen? Neem dan contact op met relatiebeheer@toeslagen.nl.