Proef Kinderopvangtoeslag App gestart

Dienst Toeslagen is gestart met een proef in de Kinderopvangtoeslag App. De proef geeft ouders inzicht in de gegevens die kinderopvangorganisaties aan Dienst Toeslagen doorgeven. Ouders kunnen zo controleren of de opvanguren die zij afnemen overeenkomen met de uren die zij hebben doorgegeven. 

De app laat ouders weten wanneer er een verschil in uren is. Ouders kunnen de gegevens van de kinderopvangorganisatie gemakkelijk overnemen. Zo krijgen zij de juiste toeslag; niet teveel en niet te weinig. 

De proef duurt tot november 2023. Er doen 10.000 ouders aan de proef mee. Als de resultaten van de proef goed zijn, wordt de nieuwe functie voor alle gebruikers van de app beschikbaar gesteld. 

Over de Kinderopvangtoeslag App

De Kinderopvangtoeslag App bestaat sinds 2020. In de app zien ouders welke gegevens Dienst Toeslagen gebruikt bij het berekenen van de kinderopvangtoeslag. Maar ook hoeveel kinderopvangtoeslag zij iedere maand krijgen. Ook kunnen in de app wijzigingen (bijvoorbeeld in inkomen) doorgevoerd worden. Ongeveer de helft van de ouders met kinderopvangtoeslag maakt gebruik van de app.