Herstart campagne ‘Check. Pas aan. En door.’ vanaf 10 juni

Vanaf 10 juni gaat de wijzigingscampagne ‘Check. Pas aan. En door.’. weer van start. De campagne is bedoeld om mensen met toeslagen erop te attenderen dat ze op tijd wijzigingen door moeten geven. Of dat ze recht hebben op toeslagen. De campagne loopt tot 7 juli en is onder andere op radio en abri’s te zien.

Wijzigingen nu makkelijk door te geven via app Toeslagen

Een regelmatige herhaling van de campagneboodschap is nodig om mensen eraan te blijven herinneren dat het op tijd doorgeven van wijzigingen ervoor zorgt dat ze krijgen waar ze recht op hebben. Zo voorkomen ze hoge terugvorderingen.

De verbetering van onze online dienstverlening in de vorm van de app Toeslagen maakt ook dat mensen makkelijker hun wijzigingen in inkomen en kinderopvanguren kunnen doorgeven. 

Coert Kleijwegt (algemeen directeur Dienst Toeslagen): Wij blijven de belangrijke boodschap herhalen dat wijzigingen van invloed zijn op je toeslagen. En dat je die zo snel mogelijk zelf moet doorgeven. Helaas zien we nog dat veel burgers ieder jaar teveel ontvangen toeslagen aan ons moeten terugbetalen. Dat willen we het liefst voorkomen. Wij streven ernaar om het voorschot dat mensen ontvangen in de vorm van toeslagen zo dicht mogelijk te laten aansluiten op het bedrag waar ze werkelijk recht op hebben. Dat kan als mensen wijzigingen zo snel mogelijk aan ons doorgeven. En dat kan nu extra makkelijk via de app Toeslagen. Maar uiteraard ook nog steeds via Mijn Toeslagen. Eventueel met hulp van iemand bij een toeslagenservicepunt als dit nodig is.’

Zichtbaarheid campagne

Vanaf 10 juni is de campagne weer te zien en te horen op radio en online. U kunt de uitingen tot 7 juli op de volgende plekken zien of horen:

  • radio
  • buitenreclame zoals abri’s
  • social media (onder andere Facebook, Instagram en Snapchat)
  • zoekresultaten bij grote zoekmachines als Google, gericht op downloaden van app Toeslagen

Nieuwe abri's wijzigingscampagne 'Check. Pas aan. En door.' juni-juli 2024

Nieuwe abri's wijzigingscampagne

Relevante links: